• Twitter
  • Instagram
  • Discord
  • Telegram

10 marknadsföringstips för att växa under björnmarknaden i krypto

10 marknadsföringstips för att växa under björnmarknaden i krypto

I en framväxande bransch sker snabba klättringar och ännu snabbare fall. Det här är trenden på alla marknader – från finansmarknaderna till Web3. Marknadsföring under tjurmarknaden kan tyckas vara mycket lättare, men björnmarknad är fortfarande en tid för tillväxt. Ur en investeringssynpunkt kommer du att höra massor av strategier för hur du kan optimera tillväxten under björnmarknader. Personliga ekonomiexperter har drivit taktik och strategier som dollarkostnadsgenomsnitt, köpa defensiva aktier och alltid se till att du köper utdelningsbetalande aktier för att anpassa din investeringsportfölj för den efterföljande tjurmarknaden. Hur kan vi rusta upp oss på lång sikt och se till att målgruppen förblir investerade i vårt projekt? Vilken typ av marknadsföringstaktik kan ett Web3- eller krypto-projekt implementera för att behålla intresset?

Björnmarknader är inte roliga för någon om du inte vet vad du gör. Den utdragna marknadsnedgången och sjunkande fiat-aktiekurser får människor att omvärdera sin investeringsstrategi och anpassa sin risktolerans. Priserna faller och priserna stiger, och marknadsförhållandena kommer alltid att vara en faktor vi inte kan kontrollera, men vi måste veta hur vi ska agera i var och en av dem, trots att björnmarknader är skrämmande!

Med marknadsvolatiliteten på en rekordnivå och många kryptoinvesterare som minns tillbaka på tjurmarknadens glada dagar, låt oss ta en tillsammans ta en titt på 10 marknadsföringstips som kan hjälpa dig att blomstra under björnmarknaden.

Spela det långa spelet

När du navigerar på en björnmarknad kan du ha att göra med minskat fokus från din publik. Det kan vara frestande att hoppa på varje ny marknadsföringstrend, men var noga med att undvika att göra detta (främst om det inte är relaterat till ditt projekt). Den här säsongen måste du finslipa vad som har fungerat bra för dig och ditt projekt. Fokusera på att bygga och stärka ditt befintliga community snarare än att bara driva mer trafik till din webbplats.

Om du klarar av att spela ett långt spel kommer kunderna du tar in under björnmarknaden sannolikt att vara de som förblir lojala i många år framöver. Fokusera därför på att bygga upp förtroende med din publik så att de känner sig bekväma med att välja ditt projekt framför andra.

Skapa en stark strategi för content-marknadsföring

Sedan Web2s gryning har innehållsmarknadsföring varit ett utmärkt sätt att bygga upp din räckvidd. Oavsett om du behöver generera potentiella kunder, skaffa trafik eller bygga förtroende hos din publik så säkerställer en bra strategi att dina ansträngningar inte går till spillo.

När intäkterna flödar och marknaden går framåt under en tjurmarknad, är vi alla frestade att spendera mer än vanligt på betalda kampanjer. Under björnmarknaden är våra budgetar med rätta mindre. En skräddarsydd innehållsstrategi kan då hjälpa att leverera relevanta artiklar, inlägg och media till den önskade målgruppen.

Att ha ett tydligt mål för varje del av innehållet och hur det kommer att bidra till din övergripande marknadsföringsstrategi är avgörande innan du påbörjar den kreativa processen. Din ton spelar roll i varje del: Människor är mer försiktiga när de närmar sig innehåll på en björnmarknad. Se till att dela din optimism, dina befintliga framgångsberättelser och engagerande innehåll som främjar fördelarna med att använda ditt företags lösningar.

Lär känna din målgrupp

Det är viktigt att identifiera din målgrupp och de typer och platser där de engagerar. Du måste veta vem du skriver för, deras intresse och vilka åtgärder du vill att de ska vidta. När du väl har all denna information blir det mycket lättare att skapa innehåll som resonerar med din målgrupp och ökar medvetenheten om ditt projekt.

Om du framgångsrikt har lockat nya användare, granska statistiken från tidigare inlägg och kampanjer och se var de kom ifrån och vilka meddelanden de svarade bäst på. Se till att du riktar innehållet till din målgrupp där de enkla vinsterna var i tidigare engagemang så att du kan locka fler användare med beprövade strategier.

Använd sociala medier

Sociala medier är ett bra sätt att få kontakt med din målgrupp personligen och interagera med dem i realtid. Konsekvens är en av nycklarna till en effektiv strategi för sociala medier. Det är också en kraftfull strategi att använda närvaron av andra kreatörer och influencers på sociala medier genom att dela relevanta inlägg eller foton från deras flöden.

Den gyllene regeln är allt alltid se till att dina sociala inlägg är aktuella och relevanta. Sociala medieplattformar är gratis att använda och idealiska för att bygga och stärka ditt community. Kom ihåg: håll dina sociala kanaler positiva och engagerande!

Implementera din varumärkesstrategi

En nyckel till innehållsmarknadsföring är att bygga och hålla fast vid din varumärkesstrategi. Detta hjälper dig att avgöra vilket innehåll du behöver och hur ofta det ska skapas. Det är också viktigt att skapa en innehållskalender och se till att alla dina inlägg är konsekventa i ton, stil och format så att de sömlöst flyter samman på dina sociala kanaler.

Se till att din logotyp, stil, färgscheman och innehåll är snyggt samtidigt som de förblir lämpliga på alla plattformar. Din webbplats och blogg bör förstärka det kvalitetsinnehåll som publiceras på resten av webben – liksom e-postsignaturer och alla andra medier som publiceras av ditt företag.

Investera i sökmotoroptimering (SEO)

SEO ökar antalet besökare på din webbplats genom att göra den mer synlig i sökmotorernas resultat. Även om detta ofta förbises är det utan tvekan det mest avgörande sättet att skapa nytt intresse på björnmarknader. Ett företag på sida ett i Googles resultat kan konsekvent belönas med ny trafik oavsett vad resten av marknaden gör. SEO uppnås genom att optimera din webbplats textinnehåll, bildtaggar och webbplatsstruktur för att göra den lättsmält för sökmotorer. Att skapa relevanta bakåtlänkar från andra webbplatser och nyhetsartiklar som pekar på relevanta sidor på din webbplats är också viktigt.

Gör din marknadsundersökning

Marknadsundersökningar används för att samla information om dina konkurrenter, marknaden i allmänhet och din målgrupp. (Ja, vi vet att vi redan har nämnt publiken, men det är ju så viktigt!).

Denna information hjälper dig att avgöra hur du ska positionera dig i förhållande till andra aktörer inom ditt område och vilken typ av innehåll som skulle vara mest fördelaktigt för dina användare.När du väl har en uppfattning om vad som fungerar för dem, kan dina egna strategier utvecklas – och när du väl ser saker som ännu inte har fungerat för dem – kan du spara mycket tid (och rykte) genom att inte upprepa deras misstag. Under en längre tidsperiod förändras varje konjunkturcykel, marknadstrend och övergripande sentiment. Poängen med marknadsundersökningar är att fortsätta investera i att leverera kvalitet till rätt grupp människor, och långsiktig tillväxt är den kritiska faktorn här.

Lita inte på enbart betald annonsering

Betald annonsering är ett bra sätt att få ut ordet om ditt varumärke och öka din närvaro på sociala medier. Det är dock viktigt att inte enbart lita på den betalda annonseringen. Se även till att införa organiska marknadsföringsstrategier i din övergripande plan. Detta håller ner kostnaderna samtidigt som du bygger varumärkesmedvetenhet.

En idé på detta kan vara att skapa en lista med prenumeranter eller att bjuda in användare att följa och engagera dig på dina valda sociala medieplattformar. Bygg kampanjer och kanaler som får publiken att agera. Använd pixlar och analyser för att bygga mer briljanta kampanjer – och minska dina kostnader genom remarketing när du kör dina betalda kampanjer. Om du letar efter råd om de bästa annonsnätverken för kryptoprojekt, leta inte längre än att spana in denna bloggartikel: Top 5 Crypto Ad Networks For 2023

Sätt upp Giveaways och tävlingar

Välstrukturerade och relevanta giveaways är ett bra sätt att locka nya följare, skapa intresse för ditt varumärke och bygga lojalitet bland befintliga kunder. Dessa typer av kampanjer är ofta relativt billiga jämfört med andra former av marknadsföring. Du kan hålla dem så ofta du vill. Det skulle dock hjälpa om du var säker på att ge värde för deltagarna och bara erbjuda relevanta priser till ditt företag. Vi rekommenderar att du använder en respekterad plattform för att hantera dina tävlingar för att säkerställa att du kan kommunicera bra med alla som engagerar sig i din marknadsföring. Överväg att göra det till ett krav att de väljer att prenumerera i er e-postlista för utskick, eller till exempel skapa ett konto hos er för att kunna vinna priset.

Experimentera med nya kanaler och tekniker

Om du har använt samma marknadsföringsstrategier ett tag nu och de inte fungerar så bra som de brukade, är det dags att prova något nytt. Som nämnts tidigare – kolla in konkurrenter eller ledarna inom ditt område och experimentera med olika typer av innehåll eller inlägg på sociala medier. Att granska några nya verktyg ni kan använda eller prova några nya plattformar kan vara en bra idé för att växa ditt community. Om du har ett team för att hantera detta – överväg att lansera chattrum på plattformar som Telegram eller utforska WhatsApps nya ”Communities”-funktion.

Omfamna ditt nätverk

Det tar mycket mer ansträngning att få en ny kund än att behålla en befintlig kund – så när du marknadsför på en björnmarknad, se till att du tar hand om dina befintliga kunder väl. Ansträng dig för att göra kunder eller följare till förespråkare. När du har nöjda kunder – be dem om vittnesmål och hänvisningar. Den billigaste formen av marknadsföring – och den mest kraftfulla – är rekommendationer från mun till mun som bygger på positiva kundupplevelser. Ta dig dessutom tid att nå ut till ditt nätverk och se om det finns möjligheter där de kan dela din lösning med sitt utökade nätverk.

Dessa tips är alla baserade på att leverera en lösning som tillför värde till din publik trots björnmarknadsmiljön. Om du implementerar alla – eller några – av dessa är vi säkra på att du kommer att vara redo att dra nytta av när marknaden vänder igen.

Låt oss nu titta på varför vi är i det här marknadsstadiet för tillfället!

Vad har orsakat björnmarknaden?

Kryptovalutor är fortfarande i ett begynnande skede och det finns en hel del snabb tillväxt följt av dramatiska prisnedgångar. Det är flyktigt. En av de främsta anledningarna till denna björnmarknad är FUD (rädsla, osäkerhet, tvivel) över denna volatilitet. Även om det är lätt att se volatiliteten under en kort period, är det bra att zooma ut och se att vissa mätvärden och mynt har varit mer stabila än äldre finansiella marknader. Dessa traditionella marknader upplever också betydande utmaningar för tillfället.

En viktig drivkraft för denna björnmarknad är uppgången och fallet för många altcoins-projekt och bedrägerier som inte levererade verkligt värde för användarna. ICOs från så långt tillbaka som 2017 har kämpat, och många har misslyckats den här säsongen. Många projekt byggdes på hype och löftet om snabba pengar istället för en bra idé eller produkt. Ofta använde bedragarna bra marknadsföringsstrategier – som ansvarsfulla spelare – låt oss se till att endast använda dessa strategier med goda intentioner!

Regulatorer släpar med fötterna

Reglering och långsammare adoption från storindustrin har även dessa bidragit till marknadsläget. Många länder har börjat försöka reglera kryptovalutor, vilket har gjort det svårt för vissa kryptoprojekt att hitta bankpartners eller för reglerade investerare att komma in i en oreglerad bransch. Resultatet är en mur av pengar som sitter vid sidan av, och inte kan komma in i kryptovalutautrymmet. Den långsamma takten med att tillsynsmyndigheter engagerar sig har inte hjälpt marknaden på något sätt – men regleringar kommer utan tvekan att vara en del av nästa marknadsvändning.

Dåliga aktörer

Det enorma trycket som marknaden upplevt hittills under denna kryptovinter kan säkert delvis tillskrivas dåliga aktörer. Det senaste Luna-debaclet skapade enorma förluster för många individer och företag inom krypto. Den snabba bortgången av FTX och många av dess 130 dotterbolag har också skapat en betydande tömning av både förtroende och finansiellt stöd i hela kryptobranschen. Dessa projekt har orsakat mycket smärta och även om vissa säger att det kommer att vara fördelaktigt på lång sikt, har vi ännu inte sett den fulla effekten av nedfallet på marknaden idag.

Svaga lösningar

Oavsett de dramatiska pris rörelserna i kryptorymden så har många projekt misslyckats på grund av svaga affärsmodeller och bristande adoption. Med så mycket hype i krypto-, NFT-, GameFi- och Defi-utrymmet ignorerade många investerare viktig statistik i hopp om att göra absurda vinster.

Kryptoutrymmet är ett utrymme fyllt med vars mål är långsiktig välståndsbyggnad, men förväntningen är tyvärr att  det kommer att hända över en natt.

Vi kan lära oss av många av dessa projekt – att bara skapa nya tokens och försöka få folk intresserade av dem är inte en långsiktig plan för framgång. Detta tillvägagångssätt har hittills inte varit hållbart och har ofta gjort branschen sämre när projekten misslyckas.

Takeaways

Om du är i de tidiga stadierna av att lansera en ny lösning eller web3-tjänst behöver du ta dig tid att förstå några av björnmarknadens ‘’triggers’’ –  Detta kommer att hjälpa dig att navigera bättre i denna marknad och i framtiden.

Eftersom kryptosektorn fortsätter i en björnmarknadscykel hoppas vi att du kommer att överväga några användbara tips för att hålla ditt projekt växande stadigt under denna period. Fortsätt att driva på, ge inte upp och fortsätt att bidra till en bättre framtid för web3.

10 marknadsföringstips för att växa under björnmarknaden i krypto
Tim Haldorsson
CEO of crypto and Web3 marketing agency Lunar Strategy, involved in the crypto scene since 2017. Provides forward-thinking Web3 marketing insight as a contributor to Cointelegraph, Rolling Stone, Daily Coin, NFT Plazas, and Finance Magnates.

Is your gamefi project Losing growth momentum? - Strategies for growth in the bear market

Läs mer