• Twitter
  • Instagram
  • Discord
  • Telegram

Anpassa och pusha hårdare för tillväxt

Anpassa och pusha hårdare för tillväxt

Vissa kanske säger att det är en dålig idé att ta risker under osäkra tider. Andra menar att det bara är de tappra som kan rädda sitt företaget genom att pusha ännu hårdare för utökad tillväxt.

Våga pusha!

Stanna hemma i två veckor sa de. Ett år senare är vår värld fortfarande under begränsningar på ett sätt som vi inte har upplevt tidigare i människans historia. Det är en prövande tid och många företag tvingas stänga eller ligga lågt. Men om det finns en minsta chans att hålla företaget vid liv, vad bör då vara i fokus för att driva det mot en ljusare framtid?

Guttannen, Schweiz. Foto: Fabio Comparelli
Guttannen, Schweiz. Foto: Fabio Comparelli 

Dina nästa drag beror naturligtvis på många faktorer - allt från hur ditt företag står till vad det gäller efterfrågan, budget med mera. Om din regering tillåter att du får hålla hjulet rullande, även om möjligen långsammare, kan det vara en bra idé att starta en radikal kampanj!

Anpassning är A och O

En sak är säker, förmågan att anpassa sig under alla situationer är ett måste för företags framgång. Att hålla sig uppdaterad, anpassa sig efter kundbehov, och kanske viktigast av allt, acceptera att saker och ting förändras är avgörande.

I första hand handlar det om att få sin målgrupp att känna sig sedda. Nästa steg är naturligtvis att möta dem vid rätt tidpunkt och med rätt service eller produkt. Oavsett vad som gör att människor känner en känsla och koppling är en uppvaknande gnista för förtroende. Kom ihåg att det som frambringar en känsla är mer troligt att också bli ihågkommet.

Foto: NordWood
Foto: NordWood

Kontakt med målgruppen är givetvis målet för alla marknadsföringskampanjer eller strategier. Det är ännu viktigare i tider som denna då många människor känner sig förtryckta, ignorerade och troligen lite vilsna mitt bland alla nya regler och förordningar som är långt ifrån naturliga för människor som är sociala varelser.

Locka kunder med känsla

Vi reagerar alla olika under press och stress. Vad TUI, rese- och turistföretaget, insåg förra året var att många ville ha en tillflykt och ta en paus från den nya verkligheten. Det var där de såg en möjlighet att starta en kraftfull kampanj och använde temat eskapad för att locka kunder.

Maldives. Foto: Lightscape
Maldives. Foto: Lightscape

- ”En tillflyktsort kan göra så mycket för att lyfta ens humör. Som en övning i positivitet och lugn resonerade kampanjen "Välkommen tillbaka". Vi gick inte ut med hård försäljning eller erbjudanden, bara en påminnelse om vilka företaget är och vad de gör. TUI hoppas att många semesterfirare nu kommer vilja kompensera för förlorad tid under de kommande månaderna och åren. Som marknadschef för Storbritannien och Irland förklarar Katie McAlister, att kampanjen kändes som ett naturligt steg för varumärket”, skriver Matt Barker på Marketing Week.

- "Vi får vår optimism från det faktum att vi kan ge detta eskapad tema och hopp. Vi vet att efterfrågan och längtan finns där, så vi känner oss ganska bekväma med att inge det hoppet", säger Katie McAlister.

Se TUI berörande kampanjvideo (30 sek.)

Vi står bakom dig!

De flesta av Lunar Strategys teammedlemmar har tidigare arbetat för Google Ads. Om det är något vi lärde oss från den tiden så är det att saker och ting förändras och vi måste helt enkelt följa med i svängarna. Oavsett vart de bär och hur frustrerande det kan vara. Poängen är att vi är erfarna och väl förberedda för att skapa de bästa digitala marknadsföringskampanjerna för ditt företag. Vi hjälper dig att driva framåt för tillväxt!

Anpassa och pusha hårdare för tillväxt
Tim Haldorsson
CEO of crypto and Web3 marketing agency Lunar Strategy, involved in the crypto scene since 2017. Provides forward-thinking Web3 marketing insight as a contributor to Cointelegraph, Rolling Stone, Daily Coin, NFT Plazas, and Finance Magnates.

Is your gamefi project Losing growth momentum? - Strategies for growth in the bear market

Läs mer