• Twitter
  • Instagram
  • Discord
  • Telegram

En bra hemsida ger fler konverteringar

En bra hemsida ger fler konverteringar

Leder dina annonser till många besök på din hemsida men till få konverteringar? Är din sida bra, uppdaterad och användarvänlig? I veckans blogginlägg går vi in på hur viktigt det är att din hemsida täcker några punkter för att generera konverteringar.

För att det ska vara värt att annonsera online måste även din hemsida vara bra och smidig. Om hemsidan som annonserna leder till inte är användarvänlig, mobilanpassad eller om den laddar långsamt kan innebära att besökaren blir frustrerad och lämnar din sida fortare än de kom in. Ifall så är fallet spelar det ingen roll hur bra annonserna du betalar för är - det är trots allt din hemsida som måste vara bra och intressant nog för att attrahera kunderna.

En bättre hemsida
En bättre hemsida

Det finns en del aspekter som Google har i åtanke när sökmotorn arrangerar och rankar din hemsida. Här kommer några vanliga exempel som du bör implementera för högre och bättre rang.

Användarvänlighet

Visst är det trevligt när man kommer in på en sida och allt är tydligt. Man förstår direkt vad det handlar om och det är enkelt att hitta det man är ute efter. Det är enkelt att skumma igenom kort men informativ text och det mesta hittas i menyn. En välorganiserad hemsida med visuellt stimulerande innehåll är att rekommendera.

Laddar snabbt

Det är frustrerande med hemsidor som laddar långsamt, visar delvis information eller ingen alls. Normalt sett väntar besökare inte mer än några sekunder innan de söker sig vidare till nästa alternativ bland sökresultaten. Här på Googles egna verktyg där du kan kolla hastigheten på din hemsida. Uppe i vänster hörn på sidan väljer du mellan mobilversion och stationär dator version. Det är Googles egna hastighetsmätare. Efter att du lagt in din hemsida sökfältet och tryckt på ‘Enter’ kommer även en del information upp som nedanför som din programmerare kan ha nytta av för att förbättra hemsidan.

Låt inte dina kunder vänta
Låt inte dina kunder vänta

Mobilanpassad

Allt fler personer använder sin mobil för att surfa. Antalet mobilanvändare ökar exponentiellt för varje år sedan 2013. Enligt Statcounter använder fler än 55% av alla internetanvändare mobiltelefonen, drygt 41% använder en stationär dator och mindre än 3% surfar på på surfplattan. Med andra ord är det mer än 50% chans att de som klickar in sig på din hemsida, via annonsering eller annan väg, använder mobilen. Därför är det extra viktigt att hemsidan är mobilanpassad.

Kontakt information och kundservice

Inte bara för trovärdighetens skull som det är viktigt att kontaktinformationen på din hemsida hittas enkelt. Det är även ett måste om du till exempel använder shopping annonser. Det bör vara smidigt att hitta framförallt en mejladress, kontaktformulär eller en chatt pop-up. Kommunikation med kunder är viktigt för förtroende, tillit men också för ditt rykte och eventuella recensioner.

Bra kontakt och kundservice är ett måste
Bra kontakt och kundservice är ett måste

Relevant information

När du annonserar med Google Ads finns en funktion som låter annonserna snappa upp innehåll från din hemsida för att göra annonseringen smidigare. Därför är det viktigt att se till att all information på hemsidan är så relevant som möjligt till din produkt eller service. Det är även viktigt med relevant information för de organiska sökresultaten.

Fungerande länkar

Google Ads och Google gillar heller inte återvändsgränder. Länkar genom din hemsida (sub pages) som leder till en 404 eller 505 sida uppskattas inte. Du bör därför ha koll på att ingen länk genom din sida leder till en sådan. Detta verktyg kan hjälpa dig. Du kan även enkelt kolla genom att högerklicka på din hemsida →inspektera → klicka på network → uppdatera sidan och se hur alla länkar från din hemsida kommer upp i rutan till höger. Alla länkar som är röda bör ses över och lösas av din programmerare.

Detta var kortfattat om vad som hjälper dig att ha en bra och smidig hemsida. Dessa saker är värda att implementera för att det ska vara lönsamt att använda sig av Google Ads. Det är alltså inte tillräckligt att betala mängder av pengar och lägga in massor med sökord och fraser för att hamna högt på bland sökresultaten. För att få bättre position i bland de organiska resultaten krävs en del andra saker. Mer om det kanske vi berättar en annan gång!

En bra hemsida ger fler konverteringar
Tim Haldorsson
CEO of crypto and Web3 marketing agency Lunar Strategy, involved in the crypto scene since 2017. Provides forward-thinking Web3 marketing insight as a contributor to Cointelegraph, Rolling Stone, Daily Coin, NFT Plazas, and Finance Magnates.

Is your gamefi project Losing growth momentum? - Strategies for growth in the bear market

Läs mer