• Twitter
 • Instagram
 • Discord
 • Telegram

Facebook Annonsering: Den Kompletta Guiden 2021 Del 1

Facebook Annonsering: Den Kompletta Guiden 2021 Del 1

Facebook annonsering är en av de viktigaste sätten att ansluta till din målgrupp på världens största sociala nätverk.

Facebooks algoritm ändras hela tiden, vilket kan göra det till en utmaning att hitta din målgrupp organiskt. Men Facebooks mikro inriktnings funktioner låter dig nå din exakta målgrupp med precision. Det betyder att Facebook annonser har kraften att få frams ditt meddelande framför de människor som mest troligt vill ha dina produkter eller tjänster.

Men det är också viktigt att förstå de olika Facebook-annons typerna och inriktnings alternativen du har tillgängligt innan du dyker in om du vill få de bästa resultaten. I den här artikeln så tar vi dig igenom allt du behöver veta, från att planera din första annons till att utveckla avancerade kampanjstrategier.1

I denna artikeln lär du dig:

Typer av Facebook-annonser som är viktigt att förstå för att kunna marknadsföra på bästa sätt. Dessa inkluderar:

 1. Bild Annonser
 2. Video Annonser
 3. Video Undersöknings Annonser
 4. Carousel Annonser
 5. Bildspel Annonser
 6. Samlings Annonser
 7. Instant Experience Annonser
 8. Lead Annonser
 9. Dynamiska Annonser
 10. Messenger Annonser
 11. Stories Annonser
 12. AR Stories Annonser (Augmented Reality)
 13. Spelbara Annonser

Om du redan känner till de annonstyper som finns ovanför så kan du fortsätta till Del 2 av denna guiden genom att klicka här när den släpps.

1. Bild Annonser

Dessa enkla annonser är ett bra sätt att komma igång med Facebook-annonsering. Du kan skapa ett med bara några klick genom att öka ett befintligt inlägg med en bild från din Facebook-sida.Bild annonser må vara simpla, men det betyder inte att de måste vara tråkiga. Ett väldigt bra exempel på något du tycker är tråkigt är strumpor. Men Facebook sidan och affären Happy Socks sätter dem i överraskande sammanhang för att skapa roliga Facebook-bildannonser.

2. Video Annonser

Videoannonser kan visas i kundernas Nyhetsflöde och Stories, eller så kan de visas som instream-annonser i längre Facebook-videos. Videoannonser är perfekt för att visa ditt team eller din produkt i användning. Som den här snabba demo-video annonsen från We Are Knitters.

video annonser

Dina videoannonser behöver inte använda filmade videofilmer. Du kan också skapa GIF-liknande bilder eller andra animationer för att fånga uppmärksamhet eller förklara ditt erbjudande, som i den här annonsen från New York Times.

did you see that article in The New York Times?

Observera också inriktningen på den här annonsen. Den nämner specifikt ett erbjudande för Europa (där jag bor för tillfället). I mitt flöde kan jag också se vilka utav mina vänner som redan gillar New York Times Facebook-sidan. Detta gör deras annons extra kraftfull då människor har flockdjurs mentalitet.

See if you're on the same page with your friends at this special rate.

3. Video Undersöknings Annonser

Detta annonsformatet är enbart tillgängligt för mobila användare. Låt inte detta trycka ner din idé för detta annonsformatet. I April 2021 visade det sig att 98.2% utav alla användare på Facebook har tillgång till en mobiltelefon.

Video undersöknings annonser innehåller en interaktiv komponent med video undersökningar.

Detta är en helt ny typ av Facebook-annons, men Facebooks tidiga data visar att dessa annonser kan öka varumärkes medvetenheten mer effektivt än vanliga videoannonser.

Video Undersöknings Annonser

4. Carousel Annonser

En carousel annonser använder upp till tio bilder eller videor för att visa upp din produkt eller tjänst.

Du kan använda detta format för att markera olika fördelar med en produkt, ett antal olika produkter eller till och med foton tillsammans för att skapa en stor panoramabild, så här:

Carousel Annonser

5. Bildspel Annonser

Bildspel Annonser erbjuder ett enkelt sätt att skapa korta videoannonser från en samling stillbilder, text eller befintliga videoklipp precis som ett Bildspel.

Om du inte har egna bilder kan du välja lager foton direkt från Facebook Ads Manager.

Bildspels-annonser har ögonfallande komponenter till dem som videoannonser men använder fem gånger mindre bandbredd, så att de laddas bra även för personer med långsam internetanslutning. Dessa annonser är enkla och effektiva sätt för att dra uppmärksamhet.

6. Samlings Annonser

Dessa Facebook-annonser som endast erbjuds för mobila enheter och låter dig visa upp fem produkter som kunder kan klicka på för att köpa.

Samlings Annonser

Samlingsannonser kopplas ihop med Instant Experience (mer om dem nedanför) för att låta folk köpa dina produkter utan att lämna Facebook.

Detta gör det enkelt för potentiella kunder att lita mer på erat varumärke och enklare att handla när människor kanske är på språng eller inte har bra internetuppkoppling.

7. Instant Experience-Annonser

Instant experience-annonser brukade kallas Canvas. De är ett annonsformat på helskärm som laddas 15 gånger snabbare än en mobilwebbplats utanför Facebook, som det här exemplet från American Express.

Instant Experience-Annonser

Du kan också länka till ytterligare Instant Experiences så att folk har tillgång till ännu mer omedelbart mobilt innehåll.

8. Lead Annonser

Lead-annonser är endast tillgängliga för mobila enheter eftersom de är specifikt utformade för att göra det enkelt för människor att ge dig sin kontaktinformation utan mycket att skriva.

De är fantastiska för att samla in nyhetsbrev följare, registrera någon för att testa din produkt eller på annat sätt låta folk be om mer information från dig.

Tokio Marine, ett försäkringsbolag, använde lead ads för att generera 11 000 leads på bara 17 dagar. Förutom ett lätt ifyllt lead formulär använde annonserna en Messenger-bot för att ytterligare kvalificera potentiella nya kunder.

Kampanjen minskade kostnaden för lead samling med hela 60%. Det är helt fantastiska resultat, och även något du kan skapa själv.

Eftersom dessa  annonser är ett så bra sätt att mata din försäljnings funnel, så kommer vi på Lunar Strategy att skapa en hel guide för att använda Lead Annonser där vi delar upp all information du behöver för att få ut det mesta av denna otroligt viktiga typ av annonsering.

9. Dynamiska Annonser

Med dynamiska annonser kan du marknadsföra riktade produkter till de kunder som troligtvis är intresserade av specifika produkter du erbjuder.

Om till exempel någon har besökt en produktsida eller lagt en produkt i sin kundvagn på din webbplats, men sedan övergett köpet kommer dynamiska annonser för den exakta produkten att visas i kundens Facebook-flöde.

Detta påminner den potentiella kunden att slutföra köpet och kan vara en mycket effektiv marknadsföringsstrategi på Facebook.

Den franska butiken Smallable använde dynamiska annonser för att gruppera potentiella kunder med karusell, samling, bild och berättelser. Smallable visade Facebook användare annonser för produkter som de redan hade uttryckt intresse för, vilket resulterade i 124 gånger avkastningen på annons utgifterna.

Dynamiska Annonser

10. Messenger Annonser

Messenger annonser ger dig tillgång till de 1,3 miljarder människor som använder Messenger varje månad. När du skapar din annons väljer du bara Messenger som önskad placering. Du måste också välja ett Facebookflöde.

Så här ser en Messenger annons ut i Messenger-appen:

Messenger Annonser

Du kan även göra så att när de klickar på din annons så öppnas en Messenger-konversation med din Facebook-sida så att människor kan ha en en-mot-en konversation med en av dina säljare eller kundtjänst representanter.

11. Stories Annonser

Scientific American fann att 72% av millennials inte roterar sina telefoner för att titta på videor med widescreen. Story annonser är ett vertikalt videoformat på fullskärm som gör att du kan maximera skärm upptagning utan att förvänta dig att tittarna vänder på sin skärm.

Stories Annonser

Dessa annonstyper har visat sig vara mycket effektiva. En Facebook-uppdrags Ipsos undersökning visade att mer än hälften av människorna sa att de gjorde fler online-köp på grund av Stories-annonser.

12. Stories AR (Augmented Reality) Annonser

Augmented reality-annonser använder funktioner som filter och animering för att låta människor interagera med ditt varumärke.

Detta annonsformat är nytt för Facebook, men 63% av amerikanska internetanvändare säger att de redan har provat en AR-varumärkesupplevelse. Facebook AR Stories annonser går in i öppen beta i höst 2021.

Stories AR (Augmented Reality) Annonser

13. Spelbara Annonser

Detta är ett annat nytt annonsformat som innehåller interaktivitet. Du skapar en spelupplevelse som uppmuntrar människor att interagera med ditt kreativa innehåll.

Varumärket Vans använde en spelbar annons för att öka varumärkes lyft och fördelaktighet.

Spelbara Annonser

Avslut Facebook Annonsering: Den Kompletta Guiden 2021 Del 1

Vi på Lunar Strategy hoppas att du fått lära dig något nytt när det kommer till Facebook Annonsering. Möjligheterna är ändlösa och vi är säkra på att erat bolag kommer få stor nytta utav denna informationen.

Vi kommer att släppa del 2 utav denna guiden inom kort. När den släppts så kan du hitta den genom att klicka här.

Om ni har några frågor om era annons kampanjer eller vill veta mer om oss på Lunar Strategy så är det bara att kontakta oss för mer information.Vi ser fram emot att se era resultat och även skapa era resultat!

Allt gott!

David Kevin Jeppesen

Facebook Annonsering: Den Kompletta Guiden 2021 Del 1
David Kevin Jeppesen
Raised in the spring of technology, solving problems and finding simple digital solutions is part of my nature. I’m a teachable individual who is always eager to learn and develop as a person.

Is your gamefi project Losing growth momentum? - Strategies for growth in the bear market

Läs mer