Undrar du vilken av de två nätverksjättarna som är bättre att annonsera på? I veckans blogginlägg ställer vi Google Ads och Facebook Ads mot varandra för att ta reda på vilket som är det bästa alternativet. För att jämföra de två ska vi titta på några olika aspekter.
När det gäller publikens storlek får Google cirka 3,5 miljarder sökningar per dag medan Facebook når 1,85 miljarder aktiva användare dagligen.Vi kan titta på Google och Facebook separat, eller hur många de når tillsammans med deras två syskonföretag som interagerar i annonsfunktionerna. Instagram med sina 1 miljard aktiva användare varje månad, ägs av Facebook, och YouTube som ägs av Google får hela 5 miljarder videovisningar varje dag.
Okej, så vi vet att båda lockar ett stort antal besökare och klick. Vad vi vill veta mer om är - fångar de in rätt personer och vad gör folk när de befinner sig på plattformen?
Människor som söker på Google letar normalt efter antingen ett svar på en fråga eller en lösning på ett problem. Inte alla vill köpa något, men de som gör det är många gånger redo med sin plånbok i handen och är mycket benägna att utföra köpet så fort de har hittat produkten eller tjänsten som de letar efter.
På Facebook, däremot, loggar folk in för att umgås, titta på sina nyhetskanaler, titta på storys, läsa om "tips & tricks" och liknande. De vill bli underhållna medan de skrollar passivt. Det här är en stor publik för impulsiva eller spontana köp. Om du säljer något roligt, trendigt eller känslomässigt engagerande som ett "det nya party spelet" eller en "mirakel ansiktskräm" kan Facebook vara den bättre marknaden. Säljer du något specifikt eller generiskt dock, som "vattenkokare" eller "vita strumpor", är det inte lika lätt att lyckas här.
Så för specifika och ofta mer praktiska produkter och tjänster är Google Ads är det bättre alternativet. Facebook-annonser är bra för fina eller trendiga produkter och socialt / känslomässigt engagerande tjänster.
Tänk också på vad ditt mål i detta stadium är. Om det är varumärkesmedvetenhet kan Facebook-annonser vara ett bra alternativ. Om du hellre vill ha ett högt försäljningsnummer, är Google Ads bättre lämpad eftersom att Googles sökare är mer redo att göra ett köp.Kom dock ihåg att människor måste lära känna dig och ditt företag innan du genererar mer försäljning. Gör dig populär så kunderna kommer till dig. Det är vanligt att säga att om du får en kund att komma tillbaka en tredje gång, är sannolikheten att de blir en stamkund högst trolig!
Om du gör B2B-inriktning har det också visats att Google Ads ger bättre resultat. Om du å andra sidan går in för B2C-inriktning kan Facebook erbjuda en del fördelar.
När det gäller Google Ads vet de flesta av oss att enkla textannonser är de mest populära. Med Google Ads kan vi också skapa displayannonser som visas på andra plattformar i form av bilder. Vi kan också använda videoannonser via YouTube.
Facebook möjliggör mer text i sina annonser och ett större utbud av mediainnehåll, vilket kan göra Facebook-annonser mer visuellt tilltalande, särskilt om vi också använder Instagram.
Den totala genomsnittliga kostnaden per klick för Google Ads är $ 2,69 och för Facebook-annonser är det $ 1,72. Dock beror den genomsnittliga kostnaden per klick främst på din nisch och konkurrens. Prisskillnaden mellan nischer är lägre för Facebook-annonser.
Nedan ser vi två tabeller som representerar det genomsnittliga klickpriset på respektive annonseringsplattformar:
I slutändan handlar marknadsföring idag mycket om att prova sig fram. Du måste experimentera tills du hittar något som fungerar för dig och ditt företag. Summan av det hela är att både Google Ads och Facebook Ads erbjuder fantastiska metoder för reklam. Vilket man ska välja beror mer på din affärsmodell, behov, mål och hur du vill närma dig din målmarknad.
Fortfarande förvirrad och inte säker på vad du ska välja? Prova båda och se vilket som fungerar bäst. Tänk dock på att det som fungerar bäst idag kanske inte för alltid kommer att vara det bästa alternativet. Hur som helst är det en bra idé att alltid vara lyhörd och förberedd på att anpassa sig.
Båda plattformarna skulle vi säga är ganska komplexa och det finns mycket att tänka på. Därför, som erfarna digitala marknadsförare, är vi här för att hjälpa dig!
Källor: Lyfemarketing (webbplats), Webfx, Statista.