• Twitter
  • Instagram
  • Discord
  • Telegram

Gratis annonsering på Google Shopping

Gratis annonsering på Google Shopping

COVID–19 kan ha för evigt förändrat förutsättningarna för detaljhandeln. Detta i och med att många butiker har fått stänga sina dörrar under Coronaviruskrisen. Dessa veckor av isolering har förändrat shoppingbeteendet för cirka 90% av befolkningen och övergången till e-handel förväntas fortsätta även efter det att den kris vi befinner oss i nu är över.

Lansera Produktlistor Gratis på Google Shopping

Mitt i allt detta bestämde Google för att hjälpa småföretag genom att göra det gratis att lansera produktlistor på Google Shopping.

Detta innebär en förändring för detaljhandeln där de får gratis exponering för miljontals människor som varje dag söker på Google för att shoppa. ”För köpare betyder det fler produkter från fler butiker som kan upptäckas via fliken Google Shopping. För annonsörer betyder det att betalda kampanjer nu kan kompletteras med gratis annonser”, säger Bill Ready, handelschef på Google.

Med hundratals miljoner sökningar på Google varje dag ger detta obegränsade möjligheter. I det befintliga Merchant Center med sina aktiva shoppingannonser behöver man inte ändra någonting, gratislistan är ett tillägg som ger dig en ännu bättre chans att synas.

Om du inte har ett Merchant Center-konto med shoppingannonser ännu, är nu den perfekta tidpunkten för att öppna ett. Google arbetar också med att göra onboarding-processen enklare och har startat ett samarbete med PayPal så att dessa konton kan kopplas ihop.

Precis som Google Shoppingannonser kommer gratis-annonserna och produktdata flödena att göras via Merchant Center. Det enda du behöver göra är att öppna ett Merchant Center-konto och lägga till ditt produktdata flöde. Naturligtvis ska du inte glömma att välja funktionen “visa på Googles alla plattformar”.

Med andra ord är detta goda nyheter. Googles strikta kvalitets policyer kommer dock utan tvekan att förbli intakta. Butiken ska vara användarvänlig och transaktioner transparenta och tydliga för konsumenten. För en användarvänlig webbshop med optimerade produktbeskrivningar och titlar är detta guld värt. Nu mer än någonsin tidigare kommer behovet av SEO-optimering inte bara att behövas utan också vara värt det.

Intresserad av att veta mer? Mejla christina@lunarstrategy.com så kan vi prata vidare om hur du kan dra nytta av Google Shopping.

Gratis annonsering på Google Shopping
Christina Wilson
A late bloomer in the Crypto industry. With a passion for Macroeconomics and trading. Loves to find new gems, loves to learn and develop things.

Is your gamefi project Losing growth momentum? - Strategies for growth in the bear market

Läs mer