• Twitter
  • Instagram
  • Discord
  • Telegram

Ranka högre med dina annonser på Google Ads

Ranka högre med dina annonser på Google Ads

Alla vill att deras annonser ska rankas högst upp på söksidan, så att deras produkter och tjänster är de första som ses. Så vad kan man göra för att nå dit? Den här artikeln ger dig en kort inblick i hur du ska tänka och vad du kan göra.

Det finns ingen trollstav eller x summa pengar som tar dig till förstaplatsen. Däremot kan långsiktighet och högkvalitativ information och material, både i annonserna och på målsidan, ta dig en lång väg. Google vill att upplevelsen för den som söker något på nätet ska vara så bra, transparent och korrekt som möjligt. För oss inom marknadsföringsbranschen betyder detta att målet är att enbart jobba med högkvalitativa annonser.

Vad är annonsrankning?

Annonsrankning kan förklaras som positionen för en betala-per-klick-annons (PPC) på en sökmotors resultatsida (SERP). Högre annonsrankning resulterar normalt i större exponering för produkter eller tjänster, det blir ett resultat av att dina annonser upplever högre klickfrekvens. Det kan vara ganska förvirrande eftersom Google är angelägna om att annonserna som visas ska hålla hög kvalitet, så en hög kvalitetspoäng är av största vikt. Men hur får du då hög kvalitetspoäng för dina annonser? Ditt kvalitetsresultat beror på flera faktorer, bland annat:

Din klickfrekvens (CTR).

Landningssidans kvalitet och relevans.

Relevansen av din annonstext.

Ett exempel på relevant annons

Låt oss säga att vi har ett företag som säljer resepaket över hela världen. Om vi gör så att våra annonser för resor till Portugal leder till vår hemsida, som har allmän information, och inte till den sidan med information om våra portugisiska paket, kommer det att påverka kvalitetsresultatet. Om vår webbplats laddar långsamt eller har irriterande annonser eller pop-ups kommer det också att påverka kvalitetsresultatet.

Som besökare på webbplatsen vill du hitta relevant information; du vill klicka på annonsen och direkt komma till sidan med mer information om det som fick dig att klicka på annonsen i första hand. Allt handlar om kundupplevelse och kvaliteten. Annonstexten bör som sagt vara både relevant och innehålla så mycket information som möjligt. Information som går hand i hand med målsidan för annonsen.

För att få människor att klicka på annonsen gäller det att ha tillräckligt med intressant och relevant information. Som resultat kommer du att få en högre klickfrekvens och med det kommer din annonsrankning att gå upp och dina kostnader per klick kommer gå ner.

Se att göra reklam via Google Ads som en tjänst, där du förser den potentiella kunden med bra, pålitlig och förståelig information om dina produkter eller tjänster redan från början. Dina annonser och deras målsidor bör vara kompatibla och innehålla så mycket information som möjligt. Kom ihåg att ett högt kvalitetsresultat är Googles sätt att säga att dina annonser faktiskt uppfyller kundernas behov.

Hur skapar vi annonser med hög ranking?

Det här är den roliga, kreativa och säljande delen. Du känner till dina produkter eller tjänster, men hur får du meddelandet till potentiella kunder? Genom att beskriva det på ett unikt sätt. Vi vet att det kan vara svårt för många företagare, och tro oss, vi såg några mindre bra annonser när vi jobbade för Google Ads. Vi tror att det ibland kan vara lite att man inte kan se ”skogen för träden är i vägen”. Därför kan det vara bra att ha en tredje part som gör dina annonser. De vet hur man hanterar nyckelorden, för forskning, gör annonserna och ibland är det bara en förändring i texten på webbplatsen som behövs. Kom ihåg att allt går ”hand i hand”.

Vill du veta mera, mejla christina@lunarstrategy.com

Ranka högre med dina annonser på Google Ads
Christina Wilson
A late bloomer in the Crypto industry. With a passion for Macroeconomics and trading. Loves to find new gems, loves to learn and develop things.

Is your gamefi project Losing growth momentum? - Strategies for growth in the bear market

Läs mer