• Twitter
  • Instagram
  • Discord
  • Telegram

Hur lång tid bör du avsätta för att lansera ditt kryptoprojekt?

Hur lång tid bör du avsätta för att lansera ditt kryptoprojekt?

Låt oss börja med att klargöra att det kommer finnas flera aspekter att ta hänsyn till när du sätter tidsramen för ditt projekt. Perioden du avsätter kommer att hänga mycket på komplexiteten i ditt projekt, var du befinner dig under utvecklingen, ditt teams erfarenhet, och sist men inte minst, den budget du har. När ni bestämmer tidslinjen kommer ni att göra några grundläggande antaganden först. Om vi antar att till exempel: Ditt team är på plats, att ni alla har erfarenhet och ett betasystem igång, såväl som en del pengar på banken, ett whitepaper och ett lockande intresse av branschen justerar du tidsramen därefter.

Rädda dagen

När du planerar är det alltid bättre att börja i framtiden, så ta fram din kalender och markera ett framtida datum. Låt oss börja med något i spannet av sex månader framåt. Detta är bara ett preliminärt datum och det kommer inte att vara hugget i sten. Skanna nu av hela månaden, finns det något med det som sticker ut? Inkluderar det några nationella helgdagar, religiösa högtider eller juridiskt eller ekonomiskt viktiga datum som skatte-deadlines, nationella val eller liknande? Inte? Bra. Okej, så låt oss sikta på början av månaden.

Början av månaden är alltid den bästa tiden att lansera något, streta inte emot din kalender, arbeta med den. När du har bestämt dig för ett specifikt datum, välj även en specifik tidpunkt. Morgonen är vanligtvis bäst, även om det finns undantag och naturligtvis, om ditt projekt är av internationellt intresse, måste du bestämma dig för den bästa tidszonen att fokusera på. För globala projekt är runt 20.00 eller 21.00 GMT vanligtvis en bra tidpunkt att börja. Detta är en tid då större delen av världen kommer att vara vaken och aktiv till viss del. Om ditt projekt är ett nationellt projekt bör du självklart välja den bästa lokala tiden. Som ett exempel kan vi säga att ni har valt 09:00 GMT den första måndagen i månaden för er lansering.

Konfigurera din projektdagbok

Nyckeln till en framgångsrik lansering är att organisera och se till att ditt projekt är på rätt spår. För att uppnå detta är det en bra idé att sätta upp olika checkpoints. Arbetar du bakåt från ditt preliminära lanseringsdatum lägger du till en checkpoint den sista torsdagseftermiddagen i varje månad. Anledningen till att välja torsdag är för att ge dig och ditt team chansen att ta itu med saker som kan ha missats. Du kan kalla checkpoint för vad du vill, men eftersom var och en av dessa kommer att ha specifika funktioner är det en bra idé att göra det uppenbart vart befinner dig i processen.

Tilldela uppgifter:

Lägg in den första checkpointen i din lanseringsdagbok för den sista torsdagen i månaden. Poängen med denna checkpoint är att se till att alla har tilldelats en roll och förstår sin del i planen. Under detta möte är det viktigt att alla inte bara förstår sin del i planen utan att alla också har en kopia av planen. Synkronisera klockor, Google kalendrar och se till att alla vet vad som är på gång.

Operativ checkpoint:

Nästa checkpoint bör läggas in i slutet av den andra månaden, och detta är den operativa checkpointen. I detta skede bör du antingen ha ett fungerande betasystem eller en plan för att ha det på plats till nästa checkpoint. Du bör ta hänsyn till alla sorters frågor och eventuella bekymmer och gemensamt bestämma om ni fortfarande är på rätt spår för er föreslagna lansering. Det är också viktigt att notera att ni i det här skedet fortfarande kan flytta lanseringsdatumet eftersom ni inte har meddelat det offentligt än. Det hindret är poängen med nästa checkpoint.

Offentligt uttalande:

Planera datum för checkpoint för offentliggörandet den sista torsdagen i den tredje månaden. Vid det här laget borde du ha ett dedikerat team på rätt väg, en fungerande betaversion och självförtroende att veta om du kommer att vara redo att lansera i tid. Du kan självklart skjuta upp lanseringen om det skulle uppstå problem som inte går att hantera innan helgen. Om allt går enligt plan så bör nästa checkpoint fokusera på sociala medier, press och marknadsföring. Planera återigen in datumet för den sista torsdagen i månaden och se till att alla har en tydlig roll.l.

Näst sista checken:

Den näst sista checkpointen har ett dubbelt syfte. Först och främst måste du se till att allt fungerar som det ska. Trippelkolla all teknik, infrastruktur, laglighet, ekonomi och byråkrati och bocka av dem alla en efter en. I detta skede är det också viktigt att du highlightar alla viktiga publikationer, webbplatser, press, influencers, content creators, sociala medieplattformar och strategiska partners som du vill nå, även om du redan har kontaktat några av dem. Det är också värt att överväga att flytta fram lanseringsdatumet om du känner att ni vill ha mer tid. Kom ihåg att ju närmare ni är lanseringen desto värre låter förseningarna.

Förlanseringscheck:

Om allt har gått enligt plan bör den sista checkpointen äga rum den sista torsdagen i den sista månaden, och det är här planen sammanfaller. Om ni hållit er på rätt spår är den här sista checkpointen ett tillfälle att fyrdubbla lanseringsdetaljerna, öppna champagnen, tacka ert team och göra er redo att lansera på måndag morgon.

Liftoff

Naturligtvis är sex månader ett slumpmässigt antal, vissa projekt är mycket mer komplexa och kommer att ta längre tid att formas, medan andra är enkla nog att lansera på en månad. Vad som är viktigt att komma ihåg är att du kan ert projekt bättre än någon annan och du vet vilken tidsram som passar bäst.

Hur lång tid bör du avsätta för att lansera ditt kryptoprojekt?
Tim Haldorsson
CEO of crypto and Web3 marketing agency Lunar Strategy, involved in the crypto scene since 2017. Provides forward-thinking Web3 marketing insight as a contributor to Cointelegraph, Rolling Stone, Daily Coin, NFT Plazas, and Finance Magnates.

Is your gamefi project Losing growth momentum? - Strategies for growth in the bear market

Läs mer