• Twitter
  • Instagram
  • Discord
  • Telegram

Senaste Kryptovalutapolicyer för Google och Facebook

Senaste Kryptovalutapolicyer för Google och Facebook

Digital marknadsföring och kryptovalutor är två av de hetaste ämnena inom deras respektive domäner. Medan digital marknadsföring utformar framtiden för marknadsföring och reklam, växer kryptovalutor (eller helt enkelt krypto) som Bitcoin i popularitet och stöd från några av de största finansiella rådgivarna, erfarna investerare och framstående företagare (ja, vi pratar om Elon Musk.) Folk medger nu att kryptos hör till framtidens valutor.

I och med att allt utvecklas mot att bli digitalt idag är det helt naturligt att företag som arbetar med teknik som blockchain och kryptovalutor vill  marknadsföra sina produkter på olika onlineplattformar och sociala nätverk. Men på grund av kryptos komplexa och ständigt utvecklande karaktär har plattformar som Google och Facebook strikta annonspolicyer för att marknadsföra produkter och tjänster relaterade till kryptovalutor.

Så om du är ett företag som vill annonsera på Google och Facebook måste du vara medveten om båda, den senaste versionen av Googles och Facebooks annonspolicyer för kryptovalutor.

Vet du inte vad dessa policyer är? Det finns ingen anledning att oroa sig, eftersom jag har förberett den här artikeln som kommer att förklara Googles och Facebooks nya annonspolicyer för kryptovaluta.

Så, låt oss börja!

Googles Annonspolicy för Kryptovalutor

När det gäller deras annonspolicy angående kryptovaluta har Google en del mycket stränga regler. Så om du planerar att göra annonskampanjer för kryptovalutor på Google och deras relaterade produkter och tjänster måste du observera att de endast tillåter sådana annonser i specifika och begränsade situationer.

Vad är Tillåtet?

Google tillåter följande:

1. Produkter och tjänster relaterade till brytning av kryptovalutor.
Under förutsättningen att användarens uttryckliga samtycke erhålls innan aktiverande eller på annat sätt möjliggör användning av datorresurser. Exempel är molnbaserad brytningstjänster av kryptovalutor, hårdvara designad för brytning av kryptovaluta, etc.

Google tillåter dig endast att annonsera sådana produkter och tjänster om du är en licensierad leverantör, dina produkter och annonser är helt i enlighet med lokala lagar och branschstandarder och ditt konto är certifierat av Google.

2. Kryptovalutabörser.

Google tillåter även Kryptovalutabörser att göra reklam under förutsättningen att de uppfyller de nödvändiga kraven. Om du uppfyller kraven kan du klicka här för att ansöka om certifiering. Därutöver, om du vill annonsera i mer än ett land, måste du skicka in separata ansökningar för varje land du vill annonsera i.

För tillfället är annonser för kryptovalutabörser endast tillåtna i Japan och USA.

Vad är inte Tillåtet?

  1. Annonser för initial coin offerings, sådana som särskilt främjar köp, försäljning eller handel med kryptovalutor och relaterade produkter, eller tokenförsäljning av kryptovalutor. Det enda undantaget är de annonser som uttryckligen är tillåtna av Google.
  2. Annonser som jämför utgivare av kryptovalutor eller relaterade produkter. Till exempel handel med kryptovalutor eller investeringsråd, affiliatewebbplatser som innehåller relaterat innehåll eller mäklarrecensioner.

Facebooks Annonspolicy för Kryptovalutor

I Januari 2018, började Facebook blockera annonser som gjorde reklam för kryptovalutor på grund av oro relaterad till bedrägeri och andra säkerhetsfrågor. Nu har dock den sociala mediejätten återställt förbudet och tillåter annonsörer och digitala marknadsförare att göra sina annonskampanjer på plattformen.

Det är dock nödvändigt att följa dess annonspolicy för att undvika att ditt konto avslutas.

Enligt Facebooks policy för kryptovalutaprodukter och tjänster, måste alla annonsörer som vill göra reklam för krypto, kryptovalutabörser, programvara för brytning, maskinvara och investeringsråd för kryptovalutor först få bekräftelse att de är berättigade. Enligt policyn måste du vara en godkänd annonsör för att undvika vilseledande annonser.

Image showing what is allowed and not allowed and what can be done with the correct permission in cryptocurrency policies.

Om du dock vill köra annonser för att göra reklam för andra produkter som kryptovalutanyheter, blockchainteknik, nödvändig information relaterad till evenemang, digitala betalningsverktyg och varor kan du enkelt annonsera utan att behöva skriftligt tillstånd, förutsatt att dina annonser följer Facebooks annonseringspolicy.

Så, där har du det; dessa är de senaste annonspolicyerna från Google och Facebook angående kryptovalutor.

Slutsats

Att marknadsföra och framgångsrikt använda annonser för kryptovalutor på Google och Facebook är inte något enkelt. Med så många regler och riktlinjer som finns blir det svårt att utforma en lämplig handlingsplan. Dessutom, med så mycket konkurrens, blir det ännu viktigare att ha en perfekt strategi utan utrymme för fel angående plattformarnas policyer. Det är precis där Lunar Strategy kommer in.

Vi på Lunar Strategy är fullt hängivna till att hjälpa dig att planera avgörande och handlingsbara annonskampanjer och marknadsföringsstrategier för krypto så att du kan förtsätta att vara relevant och utmärka dig i dagens alltmer konkurrenskraftiga digitala landskap. Boka en 30 minuters gratis konsultation med mig här.

Senaste Kryptovalutapolicyer för Google och Facebook
Shann Holmberg
As head of growth at Lunar Strategy, I understand the significant shift away from traditional marketing strategies that Web3 projects require.

Is your gamefi project Losing growth momentum? - Strategies for growth in the bear market

Läs mer