• Twitter
  • Instagram
  • Discord
  • Telegram

Så Jobbar Vi med Marknadsföring

Så Jobbar Vi med Marknadsföring

Ni vet det gamla uttrycket att man inte ser skogen för alla träden. Att som företagare ge sig in i Marknadsförings djungeln kan kännas lite som att det är lätt att gå vilse. Att fastna i detaljer och inte se helheten. Det finns så många olika kanaler att välja emellan och många bäst praxis för varje kanal.

Som företagare har de flest fullt upp med både kunderna. Existerande kunder och att få nya kunder och få verksamheten att rulla bra. Det inte finns någon dålig marknadsföring. Bara dåliga sätt att arbeta med olika marknadsföringskanaler, ska vi givetvis satsa på bra resultat. Jobba på det mest effektiva sättet som både ger bra resultat och sparar tid och pengar.

Effekter av olika Marknadsföringskanaler

En del jobbar man med för mera långsiktiga mål och andra är de som ger resultat snabbare. Bilden nedan beskriver den tidseffekt man kan förvänta sig av olika åtgärder och kanaler.

En del marknadsföringskanaler driver trafik snabbare till webbsidan medan andra kanaler bygger man på sikt upp trafiken till webbsidan med. Kombinerar man de olika marknadsföringskanalerna och tidsperspektiven och jobbar långsiktigt brukar det ge ett väldigt gott resultat.

Hur jobbar vi med marknadsföring för företag?

Vi ser på marknadsföringen som en helhet. En helhet där den digitala marknadsföringsstrategin omfattar hela skalan. Från PPC (Pay Per Click eller betald annonsering) marknadsföring till sociala medier och SEO. Och där vi jobbar med alla tre samtidigt.

SEO och digital marknadsföring går hand i hand. SEO hanterar den organiska trafiken medan den Digitala Marknadsföringen vi gör jobbar med närvaron på nätet. Detta kan vara via sociala medier och betald annonsering. Digital Marknadsföring är faktiskt beroende av SEO för att kunna göra ett bra jobb. Utan SEO är det svårt att ha en framgångsrik digital marknadsföring. Detta för att Google, och andra sökmotorer, belönar bra innehåll och kvalitet genom den kvalitets rankning av webbsidor som görs.

Så om en landningssida för annonser har ett väldigt tunt innehåll så rankas sidan lägre. Och annonserna får automatiskt en lägre rankning. En webbsida borde med andra ord innehålla tillräckligt mycket innehåll, bra och originellt innehåll. Google upptäcker genast om innehållet är kopierat och webbsidans rankning blir lägre. Vad är då tillräckligt med innehåll? En generell tumregel är att en webbsida borde innehålla minst 600-700 ord. Med ett innehåll som på ett lättfattligt sätt berättar för läsaren vad sidan handlar om.

Rent praktiskt så jobbar vi så här

Det första vi gör med ett nytt företag är att analysera webbsidan och de olika marknadsföringskanalerna:

  1. Analysera nyckelord på webbsidan, förhållande till konkurrenter, Domän Auktoritet, sökord etc.
  2. Analysera Sociala Medier i förhållande till konkurrenter. Branding, innehåll, kampanjer.
  3. Analysera tidigare PPC kampanjer och dess ROI.

När detta är gjort så lägger vi upp en digital marknadsföringsstrategi som omfattar alla tre elementen; betald annonsering, sociala medier och SEO. Allt enligt stegen nedan:

  1. SEO optimera webbsidan genom att bygga upp innehållet med sökord och så att det motsvarar SEO krav.
  2. Bygga upp Sociala Medier och bloggar med SEO optimerade poster
  3. Bygga upp PPC kampanjer baserat på sökord och landningssida och bästa praxis för att skapa annonser.

Det är viktigt att komma ihåg att kvalitet alltid lönar sig i längden. En av Googles viktigaste hörnstenar är kvalitet. Policyn är att lyfta fram sökresultat med kvalitet för den som söker på nätet. Både när det gäller organiska resultat och annonser. Och det ska vi vara glada och tacksamma över. För det betyder att det inte är storleken på företaget eller annons budgeten som avgör. Utan att det är kvaliteten på innehållet i all ens närvaro på nätet som avgör. En annan viktig sak att komma ihåg är att kvaliteten på närvaron på sociala medier är viktig. Det är lika viktigt att ett företags närvaro där är optimerat som det är för webbsidan.

Digital marknadsföringsstrategi för Vinnare

Att bygga med kvalitet och på lång sikt är guld värt. Ibland kanske man inte kan vänta och då är PPC kampanjer bra att använda. De kan vara bra för att komma igång med för ett nytt företag, ny produkt eller tjänst. Eller varför inte när man ger sig in på en ny marknad eller område. Oberoende var ditt företag står just så kan du alltid nå högre upp. Ranka bättre på organiska sökningar, betala lägre per klick på PPC kampanjer och ha en inverkan för just din industri. Det är därför vi jobbar med alla tre områden samtidigt och på lång sikt. Rom byggdes inte heller på en dag. Men långsiktiga kongruenta aktiviteter gynnar inte bara din närvaro på nätet men ökar även din vinst i långa loppet.

Så Jobbar Vi med Marknadsföring
David Kevin Jeppesen
Raised in the spring of technology, solving problems and finding simple digital solutions is part of my nature. I’m a teachable individual who is always eager to learn and develop as a person.

Is your gamefi project Losing growth momentum? - Strategies for growth in the bear market

Läs mer