• Twitter
  • Instagram
  • Discord
  • Telegram

Lyckas Digitalt som Takläggare innan det är för sent

Lyckas Digitalt som Takläggare innan det är för sent

Idag förändras världen snabbare än någonsin. Detta kommer med nya möjligheter om man tar vara på alla digitala verktyg som finns där ute.

Här delar vi med oss av lite tips om steg du själv kan ta för att synas mer digitalt. För att bygga upp din synlighet på nätet. Dessa steg hjälper dig att nå ut till personer som söker efter en takläggare. Och ser till så att du automatiskt får in nya kunder till din verksamhet. Detta utan att du behöver lita blint på betalda annonser eller att bli rekommenderad.

Att annonsera online via annonser, banners, videor eller en kombination av dessa, är ett utmärkt sätt att marknadsföra dina produkter eller tjänster på! Det är också ett bra sätt för att få trafik till din webbplats och, genom det, generera försäljning. Digital reklam på internet kan dra in besökare omedelbart. Och det är lätt att mäta resultaten, till skillnad från annan annonsering.

Bilden som du ser nedan ger en bra översikt över hur olika marknadsföringskanaler fungerar. Vilka förväntningar man kan ha på hur lång tid det tar att nå ut och hur de olika kanalerna kan samverka.

Google Ads-annonsering

Google Ads-annonsering

Med Google Ads betalar du per klick. Du betalar först när någon visat intresse för ditt företag klickar på annonsen och kommer till din webbsida. Hur mycket du betalar per klick beror på många faktorer; vilken industri det gäller, hur mycket konkurrens det finns och kvalitets rankningen. Kvalitetsranking är den rankningen som avgör var på sidan man placerar sig. Detta när någon söker på ord som är relaterade till ens webbsida och annons.  Ditt kvalitetsresultat beror på flera faktorer, bland annat:

  • Din klickfrekvens (CTR)
  • Landningssidans kvalitet och relevans
  • Relevansen av din annonstext

En annan bra sak med Google Ads är att du tydligt kan mäta och följa resultaten från annonserna;

  • Hur mycket varje klick kostar
  • Var klick kommer från
  • Användes Mobiltelefon eller dator

Genom att bestämma inriktning på målgrupp och plats så har man också kontroll över vem som ser annonsen.

Här nedan ses hur många som varje månad söker på ordet takläggare i Sverige:

Sociala Medier

Sociala Medier

Facebook, Twitter och Instagram är andra plattformar att marknadsföra på. Både för att få nya kunder och för att påminna tidigare besökare till din webbplats om dina produkter eller tjänster. Alla dessa plattformar kan användas separat eller samtidigt. Med kampanjer på alla eller några av dem beroende på bransch och tilldelad budget.

Det finns många olika varianter av inlägg att välja mellan. Här nedan ser du en som länkar bloggen till webbsidan.

Kunder genom Sökoptimering

Man kan även lägga upp foton och videor. Arrangera tävlingar eller andra aktiviteter för att nå fler människor och engagera ens följare. Sociala medier använder sin egen form av sökmotoroptimering på ett sätt som ska främja en positiv användarupplevelse. Algoritmen på sociala medier fungerar på följande sätt. Dina inlägg visas för så liten som en procent av dina följare. För att dina inlägg ska visas för fler måste dina följare visa engagemang! På det sättet, långsamt men säkert, ser fler och fler människor inlägget, men bara om det är engagerande.

Kunder genom Sökoptimering

När man diskuterar webbsidor kan man applicera det gamla ordspråket att ”innehållet är kungen och designen är drottningen”. Med 1,5 miljarder webbplatser i världen, ett nummer som stiger varje sekund, är det ytterst viktigt att webbplatsen gör skillnad.

SEO kan beskrivas som den process där man optimerar en webbplats för att göra den lättare att hitta. Processen underlättar för Googles system att göra en genomsökning och kategorisera sidan. Du kan läsa mer om det genom att följa den här länken. Oavsett vilken form av marknadsföring du gör så leder den till din webbsida. Därför bör din webbsida vara både snabb och användarvänlig.

Google My Business (Google Maps)

Google My Business är ett utmärkt sätt att visa ditt företag helt gratis. Du kan lägga upp foton och erbjudanden i din profil för att visa vad som gör ditt företag unikt. Detta är en funktion som Google mer och mer har integrerat med den vanliga organiska sökningarna.

Nå nya kunder direkt när det letar efter din tjänst. Din tjänster och produkter kan förklaras tydligt för potentiella kunder. Genom att till exempel fylla i dina olika tjänster, likt bilden nedan:

Google My Business (Google Maps)

Eller så kan du likt bilden nedan skapa inlägg där kunder direkt kan boka en tid för din tjänst. Kunden kan direkt boka in ett samtal med dig där ni pratar om hur du kan hjälpa hen. Att kunder direkt kan boka är något som blivit mer och mer populärt. Enligt nya siffror föredrar närmare 70% att boka online om det alternativet finns. Detta likt bilden nedan:

Nya kunder genom Organiska Sökningar

Nya kunder genom Organiska Sökningar

Organisk sökning är när du söker efter något på en sökmotor och får resultat som svarar på din sökfråga. De organiska resultaten visas oftast mitt på sidan. Det som sökmotorn tror är den bästa matchningen på din sökfråga är det som visas. På resultatsidan finns det också annonser, alltså betalda sökresultat.

Hur långt upp i sökresultatet din webbsida rankas kan du alltså påverka. Det är det som SEO är till för och jobbar med. De flesta sökmotorer fungerar på liknande sätt. Så även om Google används mest i Sverige så fungerar SEO även på sökmotorer som Bing och Yahoo.

Man kan kortfattat säga att effekterna av alla ens insatser ska gå hand i hand. D.v.s. betald marknadsföring, SEO och Social Media, måste gå hand i hand för att långsiktigt få de bästa resultaten.

Bygg en effektiv kundgenererande maskin genom att effektivt använda Google annonsering tillsammans med sociala medier och sökoptimering. En maskin som gör att du aldrig kommer behöva oroa dig över att få in nya kunder igen.

Har du några frågor eller skulle vilja se hur detta skulle kunna se ut för din takläggare verksamhet? Du kan boka in ett 30 minuters videomöte genom den här länken Om schemat är fullt, så fyll i formuläret på https://lunarstrategy.com/sv/na-oss/ Så kontaktar vi dig för en gratis konsultation.

Lyckas Digitalt som Takläggare innan det är för sent
Tim Haldorsson
CEO of crypto and Web3 marketing agency Lunar Strategy, involved in the crypto scene since 2017. Provides forward-thinking Web3 marketing insight as a contributor to Cointelegraph, Rolling Stone, Daily Coin, NFT Plazas, and Finance Magnates.

Is your gamefi project Losing growth momentum? - Strategies for growth in the bear market

Läs mer