• Twitter
  • Instagram
  • Discord
  • Telegram

Öka försäljningen med Facebook Retargeting

Öka försäljningen med Facebook Retargeting

Vi lever i en värld där det går allt snabbare med att få tillgång till en oändlig mängd information. Information som strömmar mot oss och försöker påverka våra beslut. Det blir svårare och svårare att fånga kundernas uppmärksamhet och det är därför det är så viktigt att behålla befintliga kunder och att påminna dem om dina utmärkta produkter och/eller tjänster. Nyckeln till detta är remarketing. Jag kommer i denna artikel att gå igenom de möjligheter som Facebook ger för remarketing till både individer och B2B.

Retargeting via Facebook

Alla har någon gång irriterat sig på annonserna för en produkt eller tjänst som om de förföljer oss. Man söker efter någonting online och så följer de annonserna efter en… Oavsett om vi gillar det eller inte, så påminner de oss om det specifika företaget, produkten eller tjänsten. Vi kanske vid den tidpunkten inser att vi kunde kolla upp det vi sökte efter lite mer, kanske till och med gå igenom kundkorgen vi lämnade vid den tidpunkten och slå till och köpa det som finns där i.

Facebook ger dig många möjligheter att fånga dina kunders uppmärksamhet. De erbjuder dig en e-postlista över kunder som har köpt från ditt företag eller prenumererat på ditt nyhetsbrev, eller de som har laddat ner något från din webbplats eller bara bett om mer information. Det är allt som behövs för att nå de här kunderna via Facebook. Du kan i genomsnitt räkna med att 60-70% av de på din e-postlista också är aktiva på Facebook.

Data från Facebook-pixeln

Det är dock viktigt att komma ihåg att retargeting är som mest effektiv om den är anpassad. Meddelandet som skickas ut till kunden bör vara passande för det steg kunden är på i sin kundresa. Samma meddelande till alla kunder är inte lika effektivt. Det är viktigt att specialisera annonser så att de bygger på var någonstans i kundresan som kunden är segmentera publiken. Detta kan du enkelt göra när du ställer in målen för retargeting, oavsett om du har en färdiggjord e-postlista eller om du får data från Facebook-pixeln, en kod som är inlagd på hemsidan för att samla in information om besökaren. I båda fallen är det lika viktigt att lägga till personer till en anpassad målgrupp, dessa baserade på specifika åtgärder du tror dina kunder och besökare kommer ta. Det kan vara personer som besöker din hemsida eller personer som ser en produktannons men inte köper något. Detta hjälper dig att skapa annonser som är relevanta för personer beroende på var de befinner sig i sin kundresa. En av de mest effektiva är dynamiska annonser.

Dynamiska annonser visar automatiskt de mest relevanta produkterna och skapar automatiskt annonsmaterialet. Detta antingen på Facebook, Instagram, Audience Network eller Messenger, baserat på de åtgärder som besökarna har vidtagit på din webbplats. Detta kan vara produkter som de lämnade i sina kundkorgar eller en ny produktrekommendation som är relevant för dem.

Tänk dock på att det är viktigt att skilja kunder från leads. Kunderna är personer som faktiskt har köpt något från ditt företag, medan leads har skrivit upp sig för nyhetsbrev eller liknande, men ännu inte har köpt något. Meddelanden som lämnas till dessa två olika kategorier av besökare måste helt enkelt vara annorlunda för att vara en effektiv retargetingkampanj.

Vad händer om dina produkter eller tjänster är B2B?

Retargeting baserat på din befintliga e-postlista är ett sätt att nå dina nuvarande kunder eller potentiella kunder med anpassade annonser beroende på var i kundresan de befinner sig. En annan utmärkt möjlighet som Facebook erbjuder är att hitta specifika företag du vill rikta in dig på, det kan vara personer med vissa jobbroller, branscher eller platser. Detta är väldigt bra om ditt företag vill ta en ny riktning där du behöver kontakta företag för att informera om dina produkter eller tjänster. Undersökningar visar att mejl som skickas med marknadsföring meddelanden öppnas av ungefär 22%, med en klickfrekvens på bara 3,57%. Din chans att nå nya kunder med en väldesignad Facebook-annons är högre. Det varierar naturligtvis från bransch till bransch med den högsta klickfrekvensen runt 15%.

Retargeting och remarketing via Facebook-annonser ger dig en stor möjlighet att få ut ditt meddelande till dina valda målgrupper, och med en genomsnittlig kostnad per klick (CPC) på 15,82 kronor för Facebook-annonser för alla branscher det är definitivt värt det.

Intresserad av att veta hur det skulle funka för just dig? Mejla christina@lunarstrategy.com

Öka försäljningen med Facebook Retargeting
Tim Haldorsson
CEO of crypto and Web3 marketing agency Lunar Strategy, involved in the crypto scene since 2017. Provides forward-thinking Web3 marketing insight as a contributor to Cointelegraph, Rolling Stone, Daily Coin, NFT Plazas, and Finance Magnates.

Is your gamefi project Losing growth momentum? - Strategies for growth in the bear market

Läs mer