• Twitter
  • Instagram
  • Discord
  • Telegram

Spara pengar på din Marknadsföring

Spara pengar på din Marknadsföring

Är det möjligt eller ens bra att tänka att man kan spara pengar på sin marknadsföring?

Som företagare vet vi hur tufft det kan vara att lyftas fram och synas i en allt hårdare konkurrens om kunderna, så hur kan man då egentligen spara pengar på sin marknadsföring?

Till att börja med är det viktigt att följa med i det som händer på alla de marknadsföringskanaler man har och analysera hur många leads/sälj de verkligen ger. När man jämfört de olika kanalernas inverkan och kostnad kan man besluta om vilka kanaler som ska användas och hur stor budget man allokerar för dem. Till exempel kan det vara så att Facebook genererar leads till 50% av kostnaden som Google Ads gör. Då kan du skifta större delen av budgeten till Facebook Ads och dra ner på Google Ads.

Kostnaden tenderar att bli lägre när man har rankat högre i kvalitet

Oavsett vilken form av marknadsföring du gör så leder det till din webbsida, därför måste din webbsida vara både snabb och användarvänlig. En snabb och användarvänlig webbsida belönas i kvalitetsrankning och det i sin tur lönar sig när det gäller hur mycket man betalar för kostnad per klick; den kostnaden tenderar bli lägre när man har rankat högre i kvalitet. När många företag halverar sin budget för att spara pengar på SEO kan det vara tänkt som väldigt kortsiktigt.

Om man ser på digital marknadsföring som en helhet så är just en SEO-optimerad webbsida oerhört viktigt för den digitala marknadsföringen man gör. SEO kan beskrivas som den process där man optimerar webbsidan på ett sådant sätt att den blir lättare att hitta och att det är lättare för sökrobotar att genomsöka och kategorisera den. Med andra ord, allt sådant som man belönas för i kvalitetsrankningen.

Myntbank

För att spara pengar inom den digitala marknadsföringen måste man se på den som en helhet ━ en process där alla delar är lika viktiga och påverkar varandra. Därför behövs en genomgående analys av olika kampanjer och konton. Sedan, om du har en marknadsföringsbyrå som du betalar för månatligt underhåll, är det alltid bra att fråga sig; vad är det jag betalar för? Kunde jag kanske till och med få ett bättre resultat genom att anställa frilansande konsulter för olika jobb istället? Genom att göra det kan du få hjälp med exakt det du behöver och också bara betala för det. Du undviker, att via omvägar som hög tim- eller månadsdebitering, betala för de höga kostnader en marknadsföringsbyrå kan ha.

Intresserad av en gratis “dra ner på kostnaderna”-genomgång av era kampanjer?

Det finns många olika plattformar för frilansande konsulter inom digital marknadsföring, och så finns vi här på Lunar Strategy som också är frilansande konsulter. Vi jobbar ihop för att vi har olika styrkor och för att vi alltid vill ge kunden det allra bästa.

Vi kan erbjuda er en gratis “Dra ner på kostnaderna”-genomgång av era kampanjer. Efter det är det upp till er om ni vill att vi åtgärdar de saker vi eventuellt hittar, eller om ni vill att någon annan ska göra det.

Varför gör vi det här? För att under vår tid på officiella Google Ads-supporten såg vi så många misskötta konton och kampanjer. Många var underhållna av byråer, andra av ägare; varken eller hade de tillräcklig kunskap om hur man optimerar kampanjer för att få ut det mesta av dem. Kalla det passion eller galenskap, vi gillar det vi gör.

För Mera Information, mejla tim@lunarstrategy.com !

Spara pengar på din Marknadsföring
Tim Haldorsson
CEO of crypto and Web3 marketing agency Lunar Strategy, involved in the crypto scene since 2017. Provides forward-thinking Web3 marketing insight as a contributor to Cointelegraph, Rolling Stone, Daily Coin, NFT Plazas, and Finance Magnates.

Is your gamefi project Losing growth momentum? - Strategies for growth in the bear market

Läs mer