• Twitter
  • Instagram
  • Discord
  • Telegram

Varför är SEO så viktigt för Digital Marknadsföring?

Varför är SEO så viktigt för Digital Marknadsföring?

SEO (som står för sökmotoroptimering, på engelska Search Engine Optimization) är en väldigt integrerad del av digital marknadsföring. Det ökar din webbplats synlighet och gör den lättare att hitta i jämförelse med alla dina konkurrenters. Om det är gjort på ett bra sätt kommer det att öka webbplatsens synlighet, driva in mer trafik, öka konverteringsgraden och ge en bättre avkastning.

Ett vanligt missförstånd är att tro att SEO inte är direkt relaterat till digital marknadsföring. Den här artikeln tittar på vad SEO är, och hur och varför det kombineras så kraftigt med digital marknadsföring.

Så vad är SEO?

SEO kan beskrivas som processen där din webbplats optimeras på ett sådant sätt att det är lätt att både hitta, genomsöka och kategorisera den. Det här är processen där du faktiskt hjälper dina kunder att lättare hitta dig och dina tjänster eller produkter.

Att vara framgångsrik online handlar i princip om att driva så mycket trafik som möjligt från alla olika kanaler till din webbplats. Låter det enkelt? Det görs många miljarder sökningar online varje dag, så även om en bråkdel av dessa sökningar är efter en produkt eller tjänst som du erbjuder så är möjligheten att de leder till just din webbplats mycket liten. Förutom det så fanns det 1 744 517 326 webbplatser den, och det görs ständigt nya. 1 januari 2020. Om bara en bråkdel av dessa webbplatser erbjuder samma produkter eller tjänster som du gör, så kan du förstå vilken tuff konkurrens du har. En av de viktigaste sakerna att göra är att rankas högre upp på SERP (resultatsidan för sökmotorer).

SERP Ranking

SERP står för Search Engine Results Page och i den här rankingprocessen utför sökmotorer ett antal aktiviteter för att kontrollera din webbplats. Den kommer att genomsökas, skannas och mätas, Och baserat på resultaten av dessa aktiviteter så blir den rankad.

Några av de aktiviteter som är kända i denna process är:

Webbplatsnamn och webbadresser

Sidans innehåll

Metataggar

Länkar

Användbarhet och tillgänglighet

Siddesign

Varje sökmotor har en mjukvara; i Googles fall är det Googlebot som genomsöker innehållet. Webbplatserna genomsöks slumpmässigt och ibland kan det ta en månad eller två innan samma webbplats genomsöks igen. Då kan det vara ett tillfälle att be Google genomsöka din webbadress på nytt. De kan inte genomsöka bilder, Flash-filmer, JavaScript, ramar, kataloger eller lösenordsskyddade sidor. Det är viktigt att sidor är synliga eftersom sidor som inte är synliga inte kan genomsökas av sökrobotar ━ med andra ord kan de inte bli indexerade eller bearbetade och då inte hittas av sökmotorer.

När sidan har genomsöks är den indexerad och kommer att lagras i en databas. När sedan en sökning sker online, med ett specifikt nyckelord som matchar innehållet på din webbplats, kan din webbplats presenteras som ett svar på den specifika sökningen. Det är därför det är så viktigt att webbplatsen är optimerad med vissa sökord. Miljontals sidor har samma sökfraser och sökmotorn mäter relevansen för alla sidor. Därför är original och relevant information på din webbplats så viktig.

Algoritmer

Du har antagligen hört talas om algoritmer. Pusslet där sökmotorer försöker hitta webbplatsen med det mest relevanta innehållet i förhållande till sökningen och sedan leverera den webbplatsen till sökaren. En sida som har ordet eller frasen som söktes på; antingen i en text på sidan eller i webbadressen som leder till sidan. Olika sökmotorer har olika algoritmer, vilket är varför du kan få olika resultat från samma sökning i olika webbläsare.

SEO och Digital Marknadsföring

Dessa två begrepp borde inte separeras, då SEO hanterar den organiska trafiken medan Digital Marknadsföring jobbar med din webbplats närvaro på nätet. Båda begreppen lever i samexistens och Digital Marknadsföring är faktiskt beroende av SEO för att kunna göra ett bra jobb. Därför har SEO har blivit allt viktigare för digital marknadsföring under de senaste åren.

Tidigare har dessa arbetssätt tagits som två separata saker. Det är hög tid att inse att vi inte kan göra en framgångsrik digital marknadsföring utan SEO. Därför är det denna strategi som Lunar Strategi har tagit ━ vi ser på dem och arbetar med dem som en enhet.

Intresserad? Mejla christina@lunarstrategy.com

Varför är SEO så viktigt för Digital Marknadsföring?
Christina Wilson
A late bloomer in the Crypto industry. With a passion for Macroeconomics and trading. Loves to find new gems, loves to learn and develop things.

Is your gamefi project Losing growth momentum? - Strategies for growth in the bear market

Läs mer