• Twitter
  • Instagram
  • Discord
  • Telegram

Vilken är den bästa marknadsföringsbudgeten för ett NFT-projekt?

Vilken är den bästa marknadsföringsbudgeten för ett NFT-projekt?

Non-Fungible Tokens, eller NFTs, har ökat drastiskt i värde under kort tid. Ett bra exempel om man har svårt att tro att vinster har gjorts över en natt är att kolla på de som tog in BAYC NFT-kollektionen och som nu äger en digital asset värderad till ett sexsiffrigt belopp. Till följd av detta skapas hundratals nya NFT-projekt i denna nyfunna mani. Hur bra ett projekt än är behöver de alla marknadsföring, så vilken är den bästa marknadsföringsbudgeten för ett NFT-projekt?

Om du undrar vilka komponenter som ett bra NFT-projekt innehåller, kan du lyssna på detta podcast-avsnitt som vi gjort om ämnet.

Metoder för marknadsföring

NFT-marknadsföringsteam har gott om alternativ att välja mellan när det kommer till deras marknadsföring. För att se till att lanseringen av projektet blir så framgångsrikt som möjligt är mängden hype och gemenskap A & O. Här nedan listas några av de bästa metoderna för marknadsföring oavsett om du är ett pre-mint-projekt eller väletablerad inom området:

  • Marknadsföringsbyråer: Tillväxtbyråer fokuserar på att driva ditt varumärke och projekt framåt. De är specialiserade på att förstå vem ditt projekt vänder sig till och var de bästa resultaten kommer ifrån. Låt dem göra det hårda arbetet medan du fokuserar på att bygga!
  • Discord/Telegram: I linje med kryptogemenskapernas behov av integritet har Discord och Telegram blivit bland de absolut främst använda plattformarna för kryptoanvändare. Dessa plattformar är fyllda med dedikerade kryptoinvesterare som letar efter nästa intressanta projekt.
  • Kändisar/Influencers: Influencers är också en viktig källa till tillväxt i kryptogemenskapen. Dedikerade krypto-influencers eller helt enkelt kändisar, har stort inflytande på sin följarskara. Men det har ett pris, många av de mest "inflytelserika" kostar upp emot femsiffriga belopp.
  • Twitter: I likhet med Discord och Telegram är Twitter en plats med en enorm användarbas av kryptoinvesterare som är redo att investera. I kombination med krypto-influencers, är Twitter fyllt av projekt som försöker skapa en användarbas och därför perfekt för att fastslå din varumärkesimage i communityt.

Vad är den optimala budgeten?

Etablerade NFT-varumärken kan spendera över 100 000 € per månad på sin marknadsföring för att ständigt kunna nå ut till nya investerare och öka räckvidden. Nystartade projekt rekommenderas att ha mellan € 10 000 och € 25 000 för att kunna exponera projektet för så många som möjligt inom rätt målgrupp.

De flesta marknadsföringsbyråer tar ut en kostnad på mellan 10-25 000 € för en omfattande kampanj, så det är viktigt att se till att du kan uppfylla dessa krav.

*Seriösa NFT-projekt bör se till att de har minst tre månaders marknadsföringskostnader täckta innan de påbörjar sin kampanj, eftersom positivt kassaflöde kanske inte förväntas.

Låt oss hjälpa er!

Om än du känner dig mer förvirrad än när du började så behöver du inte oroa dig. Här på Lunar Strategy fokuserar vi på att driva krypto- och NFT-projekt framåt genom att anpassa marknadsföringen utefter de mål som passar just ditt projekt. Vårt marknadsföringsteam har en djup förståelse inom kryptooch täcker alla medietyper; allt från Twitter till LinkedIn.

Vi är så säkra på vår tjänst att vi skapade vår egen e-bok för att kunna guida dig längs varje steg på vägen. Redan övertygad? Boka ett discoverysamtal med oss så hjälper vi dig i rätt riktning, helt gratis!

Vilken är den bästa marknadsföringsbudgeten för ett NFT-projekt?
Tim Haldorsson
CEO of crypto and Web3 marketing agency Lunar Strategy, involved in the crypto scene since 2017. Provides forward-thinking Web3 marketing insight as a contributor to Cointelegraph, Rolling Stone, Daily Coin, NFT Plazas, and Finance Magnates.

Is your gamefi project Losing growth momentum? - Strategies for growth in the bear market

Läs mer